Arany test, mérsékelt hab, lageres illat.
Kinézete átlagos sör képét mutatja. Kóstolva ízvilága szokásos, erős maláta alap édesével kezd a korty, majd jön a komló keserűje. Csehes pilseninek tűnik, amit ugye kedvelek, de vannak vele problémáim. Eleve nem érzem benne az egyensúlyt, kortyképe számomra nem kerek és ami ennél is zavaróbb az a megbújó kellemetlen mellékíz. Gyógynövényes kesernyének gondoltam a kóstolás elején, aztán elvettem ezt a lehetőséget, elengedtem, annyira nem zavaró, hogy elrontsa az estémet. Teste és szénsavtartalma átlagos. Sokat vártam esti alanyomtól, de végül egy középmezőnyös sört kóstoltam.
Röviden:
😀😀😀
Szilvi, köszönöm a támogatást! 🍺 Egészségünkre 🍻
Gyártó leírása
Fiatal sörfőzőink az Ostrava tizenkettőt használták a főzéshez új komlófajták, amelyeket csak 6-10 évvel ezelőtt tenyésztettek ki. Varázsuk abban rejlik, hogy nekik köszönhetően Ostravarnak nagyobb a keserűsége és nagyon szép illata van. A hagyományos Ostravar most több árpamalátát és köszönetet tartalmaz a spilkán végzett finomabb fermentációban nagyobb a sörlé kivonat aránya is. Ez a sörnek kifejezettebb malátás ízt és magasabb fokozatot ad. Komló és maláta hozzáadásával a sörfőzdébe, és kíméletesebb erjesztéssel spilce és a lager pincében kellemes változást értünk el. Hagyományos Az Ostravar még szebb aromát, teltebb malátaízt és nagyobbat kapott keserűség. Ráadásul a sör kellemes keserű lecsengésű. A hagyományos Ostrava tizenkettőt a hagyományos módon koppintják egy szint. A sör minimális magasságból folyik a pohárba, és természetesen folyik fel az üveg falára. A hab a csapolás során természetesen keletkezik, a a felület finom és lapos, belül sűrű és nagyobb buborékok nélkül.
Adatok
Gyártó: Pivovar Ostravar
Nemzet: Cseh
Összetevők: víz, árpamaláta, árpa, komlókeverék, szén-dioxid
Alkohol: 5,1%
Balling: 12,0 ⁰
IBU: -
EBC: -
Kóstolva: 2025. 10. 19.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése