Schneider Weisse Aventinus Eisbock

 Egészen sötét, mahagóni test. Bézs hab. Illata édes, melaszos, halványan alkoholos.


Hú-ha, nekem ez sok. Nehezen szokom töménységét, leginkább utóíze okoz örömet. Érzem benne az alkoholt, mégsem dominálja le a kortyot. Aszaltszilva, karamell, pici banán keveredik a számban, ami az édes oldalt adja. Fűszerként gyömbér és szegfűszeg próbál karaktert varázsolni a poharamba. Nehéz megítélnem, nagyon nem az én világom és közben mégis szívesen kóstolgatom. Számomra egyértelműen marad a középmezőnyben, mert hatalmas habját azonnal eldobja, valamint melegedve egyre alkoholosabb. Igazán érdekes darab, bár tőlem nagyon messze áll, őszintén, eleinte még a középmezőnybe sem gondoltam. Annyira nem, hogy még desszertsörként sem tudtam elképzelni az asztalomon.

Röviden:
😀😀😀

Gyártó leírása

Varázslat és egy fekete lélek - a mahagóni színű, szinte fekete "Eisbock" az érzéki kényeztetéshez, legjobban léggömbös glasban szolgálva. Különleges fagyasztási folyamatban érlelt, speciális recept alapján, puha, elegáns testtel, de még mindig intenzív. A szilva, a banán és a szegfűszeg fűszeres ízei felfedik magukat, keserű mandula és marcipán illatával együtt. Kísértés emésztésként, palacsinta, sötét csokoládé, Tiramisu és teljesen érett parmezán sajt számára.

Adatok

Nemzet: Német
Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő
Alkohol: 12%
Balling: 25 ⁰
IBU: 15

Kóstolva: 2024. 10. 09.


Megjegyzések