Halványsárga test, fehér átlagos hab, malátás és gabonás illat.
Már megint, édes és gabonás sör, minimális komlóval. Helles, nincs bajom vele, bár, inkább cseh pils, ha választhatok. Idegenkedtem tőle, hiába könnyű és itatja magát, nekem hiányzik a komló kontrája. A Maxl közepes testű, átlagos szénsavtartalommal, szájba mászó kortyérzettel, igazi tömegsör. Kóstolása számomra unalmas, malátás édeséből nem rángatja ki semmi, enyhén fűszeres, ami melegedve teljesen eltűnik és talán ezért elég lagymataggá válik a kompozíció. Lehangolónak nem nevezném, baráti körben a háttérben elmegy, simán veri a magyar átlagot.
Röviden:
😀😀😀
Gyártó leírása
A „régi szép időkben”, amikor a sört még fahordóban érlelték és kancsóban szolgálták fel, a jelenlegi MAXL-unk. A fényes! eredete. Amikor Carl-Paul Gottfried Linde 1876-ban sorozatgyártásra fejlesztette a hűtőgépet, a természetes jégre már nem volt szükség hűtőfolyadékként. Ezzel lehetővé vált a világos árpamalátából készült sör problémamentes tárolása. Egy évvel a találmány után (1877) a maxlraini sörfőzde a kastélyból a jelenlegi sörgyár épületébe került. Az akkori sörfőző mestert az a törekvés vezérelte, hogy az egész régió legjobb világos sörét főzzék. Így aztán sok kísérletet tett a sörfőzésre az új sörfőzdeben, és késő este megkóstolta az eredményeket barátjával, Maxl-lal, a maxlraini kastély étterem gazdájával. Ha Maxl különösen sikeresnek találta a főzetet, krétatollal írta fel a „Maxl” nevét a megfelelő hordóra. Valószínűleg ekkoriban keletkezett itt egy sör, amely később a „Münchner Helles”-hez hasonló formában kezdte meg diadalát. ” és most népszerűbb, mint valaha.
Adatok
Gyártó: Schlossbrauerei Maxlrain
Nemzet: Német
Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő
Alkohol: 5,1%
Balling: 11,8⁰
IBU: -
Kóstolva: 2024. 05. 26.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése