Kunst Bajor Búza

 Opálos,szalmás test. Krémes fehér hab. Élesztős illat.


Illatától beindult a sört akarok mechanizmus a számban. Kellemesen csúszik, melyben nagyban segít krémes habja. Hiányolom a bajor búzákra jellemző banánosságot, szegfűszeget. Íze nem komplex, inkább nevezném egyszerűnek, leginkább az élesztő van jelen. Amilyen jól indult, végére úgy laposodott el, egyedül halványan savanyú íze kísérte végig a kóstolást. Átlagos test, kevés szénsav. Nyáron egynek elmegy, bár ennyi pénzért találni jobbat is.

Röviden:
😀😀😀

Gyártó leírása

Téma: művészet. Kérdés: magyar származású, de Bajorországban látta meg a napvilágot. Szabad a gazda? Ő Albrecht ’Ajtósi’ Dürer. Még mindig kunst a téma: bajor származású, de Magyarországon született? Ez bizony főzőházunk búzasöre, egy frissítő, erősen szénsavas, jellegzetesen dús habkoronájú főzet banános és szegfűszeges aromákkal. Mint minden búzasört, ezt is rettentő nehéz és hosszadalmas szűrni, emiatt az első főzés emlékezetes is maradt: csak a szűrés hat órát vett igénybe. Az eredmény viszont minden percért kárpótolt.Mint tudjuk, kétféle ember él a Földön: az egyik citrommal issza a búzasört, a másik erről hallani sem akar. A belga főzdék például hozzáadott citrusokkal játszanak rá a típus kellemes fanyarságára. Tény, hogy jól áll a búzasörnek ez az aroma. Megosztó kérdés, hogy elég-e, ami bele van komponálva, és épp a búzasör elegáns, természetes citrusosságát írja fölül a citromkarika, vagy érdemes fokozni az ízt? Kóstoljátok meg a mi alkotásunkat, és döntslétek el, citrommal innátok, vagy anélkül!

Adatok

Nemzet: Magyar
Összetevők: víz, árpamaláta, komló élesztő
Alkohol: 5%
Balling: 13,1⁰

Kóstolva: 2022. 03. 15.

Megjegyzések