Fakó, de inkább narancsos, mint arany. Habja fehér. Illata citrusos.
Az első nap óta teljesen nyíltan és teljesen átláthatóan beszélünk komlóvágyunkról. Ez arra késztetett bennünket, hogy sok IPA -t alkossunk, legtöbbjük birodalmi - néhányuk az idejéhez képest intenzív, és intenzitása időtálló. A Stone Go To IPA esetében új módon öleljük fel komlómániánkat, és rengeteg lupulin által hordozott keserűséget öntünk egy session IPA-ba, amely a sokkal nagyobb IPA gyümölcsös, fenyős jellegét biztosítja. Ennek eléréséhez komlófeltörést alkalmazunk, egy olyan technikát, amelyben irracionális mennyiségű komlót adnak hozzá a főzési folyamat utolsó fázisában, hogy kiemeljék az extrém ízeket és aromákat, miközben egy kívánatos kellemes keserűséget árasztanak. Az eredmény egy alfa-savban gazdag sör, amelyből a rajongók többet élvezhetnek anélkül, hogy kihagynák azt a magabiztos komlókaraktert, amelyre, mint mi, vágyunk.
Amikor bemutattuk a világnak a session IPA -t, rendkívül fontos volt számunkra, hogy a rajongók részesüljenek a 4,8% -os ABV sör kiváló ivóvízéből, valamint egy élénk komlóbomba karakterből, amelyet ők (és az USA) imádnak. Mint ilyen, a Stone Go To IPA minden gyantás, citrusos oomph hopheadet joggal kíván meg… csak egy alacsonyabb alkoholos csomagolásban. Egyszerű, igaz? Nem, valójában. Nem volt könnyű, és beletelt egy kis időbe, amíg betárcsáztunk, de végül be tudtuk hozni a lupulin osztályba, köszönhetően a „komlótörés” elnevezésű élvonalbeli sörfőző technikának, ahol a , ésszerűtlen mennyiségű komlót adnak a forralás és a pezsgőfürdő végén, hogy a kész sör lágy keserűséget és masszív komlóaromát öltjön.
„Az első és egyetlen szempont az volt, hogy a sörnek meg kell adnia az ízét. Meg kellett jelenítenie, amit a Stone -nál csinálunk, és 4,8% -os ABV -nél ez kihívás ” - mondja Mitch Steele sörfőző. „Az alkohol valójában jócskán hozzájárul a sörök ízéhez és ízérzékeléséhez. Igazi teszt, hogy sört főzzünk alacsonyabb alkoholszint mellett, és olyan ízt adjunk neki, mint egy sör 7 vagy 8% -os ABV -vel. Sok alacsonyabb alkoholtartalmú sör vékony és vizes ízű lehet, és ez nem így van a Stone Go To IPA esetében. Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ez hogyan jött ki. Az ugrás intenzitása hihetetlen. ”
Kóstolva: 2021. 10. 13.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése