Csak egy Kőbányait akartam, aztán elborult elmével vettem egy Arany Ászokot is. Megtudom magyarázni, összekóstolom őket. Nem meglepő módon ugyanazok az összetevők, mind a kettő 4,3% alkohollal butít és egy a gyártó.
Színe sárga, habja fehér, illata savanykás, olcsó-sörös.
Habját hamar lerúgta, hát nem lett szebb. Almalé, vagy mi a fene? Íze savanykás, némi édes kísérettel, komlónak nyomát sem érzem, meg amúgy semmi másnak. Híg, szóval felejtős. Hitványabb, mint a társa, valami ilyesmire számítottam.
Röviden:
😩
Egyik sem ízlett, talán a Kőbányai ihatóbb. Nagyobb volt és tovább is tartott a habja, ízében nem volt ott a zavaró savanykás íz.
Gyártó leírása
Dreher Antal, a Sörkirály 1850 körül fejlesztette ki a lager, magyarul ászokolt sör gyártási technológiáját, amelyet Kőbányán, majd a magyar söriparban is meghonosított.
Az ő nyomdokain járva vezette be a gyár 1928-ban az Arany Ászok márkát, melyet az 1948-ban bekövetkezett államosításig gyártottak. A könnyű és rendkívül népszerű„piros ászok” sört 40 évi szünet után, 1989-ben kezdték újra gyártani.
Az Arany Ászok sikerének kulcsa, a hosszabb főzési időnek köszönhető különlegesen selymes íze.
Adatok
Gyártó: Dreher Sörgyárak
Nemzet: Magyar
Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló és komlókivonat
Alkohol: 4,3%
Balling: -
Kóstolva: 2020. 07. 04.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése