Arany Ászok

Csak egy Kőbányait akartam, aztán elborult elmével vettem egy Arany Ászokot is. Megtudom magyarázni, összekóstolom őket. Nem meglepő módon ugyanazok az összetevők, mind a kettő 4,3% alkohollal butít és egy a gyártó.                                               


Színe sárga, habja fehér, illata savanykás, olcsó-sörös.


Habját hamar lerúgta, hát nem lett szebb. Almalé, vagy mi a fene? Íze savanykás, némi édes kísérettel, komlónak nyomát sem érzem, meg amúgy semmi másnak. Híg, szóval felejtős. Hitványabb, mint a társa, valami ilyesmire számítottam. 

Röviden:
😩

Egyik sem ízlett, talán a Kőbányai ihatóbb. Nagyobb volt és tovább is tartott a habja, ízében nem volt ott a zavaró savanykás íz.

Gyártó leírása

Dreher Antal, a Sörkirály 1850 körül fejlesztette ki a lager, magyarul ászokolt sör gyártási technológiáját, amelyet Kőbányán, majd a magyar söriparban is meghonosított.

Az ő nyomdokain járva vezette be a gyár 1928-ban az Arany Ászok márkát, melyet az 1948-ban bekövetkezett államosításig gyártottak. A könnyű és rendkívül népszerű„piros ászok” sört 40 évi szünet után, 1989-ben kezdték újra gyártani.

Az Arany Ászok sikerének kulcsa, a hosszabb főzési időnek köszönhető különlegesen selymes íze.

Adatok

Nemzet: Magyar
Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, komló és komlókivonat
Alkohol: 4,3%
Balling: -

Kóstolva: 2020. 07. 04.

Megjegyzések