Sötét, sárgás-barnás szín, közepes hab, illata lágeres.
Kiöntéskor szénsavasabbnak látszott, habja sajnos elég hamar meghalódik. Nem igazán érezni benne a komlót, elejétől a végéig inkább édes. Nincs túlbonyolítva, egyszerű, szerintem veri a magyar nagyüzemieket. Átlagnál kicsit magasabb az akoltartalma, érzem a fejemben, de az ízén nem. Telt, nem spóroltak ki belőle semmit. Vacsora után különösen jólesett.
Röviden:
😀😀😀😀
Gyártó leírás
A Festbier, más néven Märzbier, egy alsó erjesztésű sör, amelyet, mint a neve is mondja (März = március), mindig márciusban főzték annak érdekében, hogy szeptemberben fogyaszthassák az Oktoberfest-en. Tehát ideális minden Oktoberfest rajongó számára. Sötét színű, testes, kissé édes malátás ízű, kerek keserű és tipikusan testes kivitelű, természetesen a tisztasági törvénynek megfelelően főzött. A Festbier 1553-ban nyúlik vissza. Az akkor alkalmazandó sörkészítésben elõírták, hogy a sörkészítésre csak szeptember 29. és április 23. között kerülhet sor. Tehát annak érdekében, hogy tavasszal és nyáron sör álljon rendelkezésre, főztek egy nagyon tartós sört, a Festbier-t.
Különlegesség : szezonális
Adatok
Nemzet: Német
Összetevők: víz, árpaamaláta, komlókivonat
Alkohol: 5,5%
Balling: 12,4⁰
Kóstolva: 2020. 05. 22.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése