Egészen vörös, habja minimál, illata édes.
Íze aszús. Neki kéne már durálnom magam ennek a témának. Miért érzek aszús ízjegyet egy sörben? Milyen összetevők hatása ez? Szerintem a glükózszirup biztos szerepet játszik benne. Ott tartottunk aszús íz, megvallom nagyon kedvelem. Édes, gyümölcsös, mazsolás, savanykás egyben. Pillanatok alatt semmibe vesző, mogyoró színű habja, viszont bosszant. Habjával együtt elveszti sörös jellegét. Kellemesen szénsavas.
Tipikus francia, apátsági bőrbe csomagolva. Túl tolt édes, amit nem mindig tudok elfogadni. Most igen.
Röviden:
😀😀😀😀
Gyártó leírása
Belga apátsági barna sör
A középkorban a sörfőzőket sokkal nagyobb adóterhek sújtották, mint az apátságokat. Ezért a grimbergeni szerzetesek magasabb minőségű alapanyagokat tudtak alkalmazni. A Grimbergen Double-Ambrée sört az exkluzív összetevőkkel és sörfőző szaktudásukkal keresztezve alkották meg. Így jött létre a testes, malátás duplán erjesztett barna sör amit kétféle pörkölt maláta felhasználásával főztek. Ettől lesz a sör sötététebb mahagóni színű. Hosszantartó krémes habja van. A karamell, az aszalt szilva és a pörkölt maláta kávés ízeit érezhetjük ki fogyasztása közben.
Adatok
Nemzet: Francia
Összetevők: víz, árpamaláta, glükózszirup, cukor, karamell, komlókivonat
Alkohol: 6,5%
Balling: -
Kóstolva: 2020. 02. 01
Megjegyzések
Megjegyzés küldése